Web Tasarım Yaptırırken, Nelere Dikkat Etmeliyiz? Web Tasarım Hizmeti Veren Firmalar

Teknoloji

Web Tasarım Yaptırırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Gün geçmiyor ki, bu soru sorulmasın. Yeni çağın en büyük ticarethanelerinden biri olan kurumsal web tasarım ve e-ticaret siteleri, bir çok kurum tarafından bildiğiniz sanal bir ofis olarak kullanılmaya başlandı bile. Fakat, çoğu firmanın beklentilerini karşılamayan yazılımlar, bir süre sonra hayalleri ve emekleri tamamen hüsran ile sonuçlandırabiliyor.

Yazılımcı demenin, sadece hazır temalar ve Wordpress gibi bir çok dezavantajları olan hazır platformlar ile kıyaslayan bir çok yazılım firması topluluğu, hem kendilerini zor duruma sokuyor, hem prestij kaybediyor, hem de müşterilerinde maddi ve manevi olmak üzere hüsrana uğratıyor.

Bir internet sitesinin başarılı olabilmesi için en büyük adım, ne istediğini ve o yazılım sana nasıl hizmet etmesi gerektiğinin belirlenebilmesidir. Biz, IWEBSA YAZILIM EKİBİ olarak ve bu mesleği gerçekten hakkıyla yapan sektördaşlarımızında bildiği gibi, bir çok kullanıcı gelip, marketten domates alırcasına internet sitesi talebine bulunuyorlar. Ne bir veri var nede bir içerik. Siz yapın, bizimde sitemiz olsun mantığındalar. Elbette ki biz bu tarz müşterileri firma portföyümüzde kabul etmiyoruz ama, bazı zamanlar geliyor ki, bir anda sözleşmeyi imzalamış bulunuyoruz. Ne yaparsak yapalım, ne istediğini bilmeyen müşteriler ile çalışmak, o işin çok başarılı olmayacağının da bir göstergesidir.

1.) Doğru Bir Web Site Yazılım Alt Yapısı


Bir internet sitesi tasarlatıyorsanız, ilk başta yapılması gereken, o web sitenin tabanının ne olacağıdır. Çoğu web tasarım firması, hazır alt yapılı olan wordpress ve ona benzer template’leri tercih ederek, hem kullanıcılardan alacağı ödemeyi hızlandırma, hem de ne kadar seri iş yaparsam o kadar çok kazanırım mantığına yatmaktadır. Buda bir süre sonra, yetersiz alt yapı sebebi ve kullanıcıların isteklerine cevap verememe gibi en temel sorunu doğurmaktadır. Bunun yanında, hazır olan, kısacası kendinin mimarisini yapamadığın bir şeye ne kadar hükmedebilirsin sorusu da çok yerindedir.


Peki ya internet sitesi tasarlatırken nelere dikkat edeceksiniz?

İlk olarak yazılım alt yapısı, php, html, java ve css içermelidir. Bu şekilde yazılımınızın ileriki süreçte geliştirilebilmesi ve arama motoru çatısında iyi bir sonuç verebilmesi için ideal olacaktır. Bunun yanında, açık kaynak kodlu olan php dökümanları, geliştiriciyi çok zorlamadan bulunabilecek uçsuz bucaksız bir yapıya sahip. Bunun yanında, mysql veri tabanı, tadilatlara ve düzenlemelere çok daha açık bir veri tabanıdır.


2.) SEO Uyumlu Yazılım Alt Yapısına Sahip Olması


Seo, Google açısından ilk sıraya çıkmanız için son derece önemlidir. Bununda alt yapısının sağlanması, hem sitenizin üst taraflara çıkması açısından, hem de sizlere ileriki süreçte daha çok müşteriyi, herhangi bir reklam bedeli ödemeden sağlanması açısından çok önemlidir. Bu sebeple, bir internet sitesini yaptırırken, ikinci dikkat etmeniz konuda budur. Aşağıda belirteceğimiz kısa örnekli bilgileri, yazılım firmanız yada yazılımcınızdan talep etmeniz, sitenizin google’da ilk sıraya çıkmasına ciddi olanak sağlayacaktır. Tabii ki seo konusu çokça teferruatlı bir durumdur ama, onuda başka bir makalemizde geniş çaplı paylaşacağız.

a.) Sitenizde mutlaka title (etiket) alanınız olmalı : Bu alan, siteniz içerisinde olan başlıkları ve bunun sayesinde, Google botlarının sizi tanımasına yardımcı olur.
b.) Sitenizde anahtar kelime alanı olmalı : Her oluşturduğunuz alt sayfa içerisinde (KEYWORD) anahtar kelime alanı olmalıdır. Bu alanları o sayfaya göre doldurmanız gerekmektedir. Buda google’ın zengin içeriğinizi göstermenize yardımcı olacaktır.
c.) Sitenizde description (açıklama) alanı olmalı : Bu alan, google’ın sizden istemiş olduğu açıklamanızı yapmanıza ve, sizi çok daha iyi tanımasına olanak sağlar.
d.) Linkler title’lar ile eş olmalı: Linkler, web sitesi için büyük önem taşımaktadır. Mesela title’ında oluşturduğunuz başlığınız ne ise, web sitenizin linkide onu destekleş şekilde olmalı.
Bkz : Kurumsal Web Tasarım Hizmetleri

Örn Link : https://iwebsa.com/mobiluyumluwebtasarim-ankarawebtasarimfirmalari-mustafakemalmahallesiwebtasarimfirmalari-yazilim.php tarzında olmalıdır.