Google Hesap Giriş Yöntemini Değiştiriyor - Google'ın Yeni Giriş Güvenliği - Google 2 Sekmeli Giriş Güvenliği

Teknoloji

Google Hesaplarına Giriş Yöntemini Değiştiriyor. İşte Sebebi

Sonunda olmasın gereken oldu. Google almış olduğu bir karar ile birlikte, hesaplarına giriş yöntemini değiştirme kararı aldı. Peki ya neden bu kararı aldı? Ne zaman devreye girecek? Sebepleri Nedeler. Tüm Soruların Yanıtı burada.

Google şirketi, başta gmail olmak üzere, bütün hesaplara giriş bilgilerini değiştiriyor. ABD li teknoloji devi olan Google Şirketinin bu işlemi yapmasının en büyük sebeplerinden bir tanesi, son günlerde artan açık zayihatı ve kişisel verilen daha büyük bir güvende korunması yatıyor. Özellikle son dönemlerde sıklıkla karşılaşılan, oltama tekniği ile bir çok kişinin hesabı çalınmış olup, bir çok kişi mağdur edilmeye başlanmıştı. Tabiki bu google, instagram, ve facebook gibi devlerin başını epey bir ağrıtmaya başladı. Düşünsenize, milyonlarca kullanıcıya sahipsin ve habire, geri dönüş geliyor. Bildirimlerde, SEVGİLİ GOOGLE HESABIM ÇALINDI yardım et yazıyor. Bu olaylarda, şirketin iş yükünü fazlası ile arttırdığı için, düğmeye basıldı. 

Normal şartlarda, bütün sosyal medya hesapları ve mail şirketlerinin zaten 2 faktörlü doğrulama sistemi var. Fakat bu durum kullanıcıların insiyatifine bırakılmış durumdaydı. Şimdi ise, her girişte, şifre değiştirme, ad değiştirme işlemlerinde, email ve telefonunuza bir adet doğrulama kodu gelecek. E tabiki buda çok büyük bir güvenlik sağlamış olacak. Düşünsenize, hesabınıza oltalama yöntemi ile bir link geliyor. Adamlar şifrenize erişebiliyor ama şifreyi değiştirme ve ana bilgileri görebilme yetkisine sahip olmuyor.. Doğrulama mesajı size geliyor ve sizlerde bu işte bir tesrlik var diyip, şifrenizi değiştirip kaldığınız yerden devam edebiliyorsunuz. Bizce son derece gerekli bir olay.

Google 2 Aşamalı Güvenlik Duvarına Ne Zaman Geçecek

En çok sorulan sorulardan bir tanesi de, şüphesiz ki bu... Google çift aşamalı güvenlik duvarına ne zaman geçecek? Bu sorunun cevabı, google şirketini sitesinden yapmış olduğu resmi açıklamaya göre 9 KASIM olarak belirlenmiş durum. Peki eski telefonuna maili kayıtlı olanlara ne olacak? 9 KASIM günü, sizler gmail hesaplarınızı açtığınızda karşınıza çift doğrulama ekranı gelecek. Bunlardan bir tanesi, TELEFON DOĞRULAMASI, DİĞERİ ise MAİL DOĞRULAMASI OLACAK. Sizler güncel olan bilgilerinizi tekrardan güncelleyerek ve onaylayarak, işleminize kaldığınız yerden devam edeceksiniz. Bu şekilde hiç bir mağduriyet yaşanmadan ve yaşatılmadan, çift faktörlü doğrulama işleminiz aktif hale gelmiş olacak.